Brussel

test search description

Inloopteam Brussel

Onze medewerksters luisteren naar je verhaal en zoeken samen met jou en je partner naar wat jouw gezin kan verder helpen. Onze locatie

Voor vragen of info kan je contact opnemen met

Fatima Benamar:
fatima.benamar@wiegwijs.be
0487/212246

Lies Tousseyn :
lies.tousseyn@wiegwijs.be
0486/351656

Silke Arryn:
Silke.arryn@wiegwijs.be
0471/226313

Onthaal

In het onthaal kan je vrijblijvend terecht met al je zorgen en vragen over de opvoeding van jouw kinderen. We luisteren naar jouw verhaal en zoeken samen met jou naar een antwoord op jouw vragen.

Voor alle vragen een luisterend oor/ Tous les parents sont bienvenus avec leurs questions/ Every parent is welcome with All their questions.


Woensdag/Mercredi/Wednesday 9:30 – 11:30

Tijdens de schoolvakanties enkel op afspraak/
Pendant les vacanes scolaires sur rendez-vous/
During the schoolholidays by appointment

Groepsgerichte activiteiten

Naaiatelier

De mama’s leren tijdens deze sessies hoe ze een naaimachine kunnen hanteren. Er worden technieken aangeleerd hoe hun eigen kleding kunnen herstellen, hoe ze een deken kunnen maken voor hun kinderen, ideetjes hoe ze op een duurzame manier eigen stoffelijk materiaal kunnen hergebruiken. 

Basis naai- en retouchetechnieken/ Astuces de couture de base et de retouches/ Sewing techniques and retouching techniques

Eerste vrijdag van de maand/ Le premier vendredi du mois/ The first Friday of the month 09:30 – 11:30

Niet tijdens de schoolvakanties/ Pas pendant les vacances/ not during the schoolholidays

Praatgroep Nederlands

Ouders oefenen de Nederlandse taal, terwijl er opvoedkundige thema’s aan bod komen. Deze groepswerking wordt gerealiseerd in samenwerking met ‘Ism Ligo Brusseleer’. Bovendien wordt er opvang voorzien voor de kinderen.

Elke donderdag/Chaque jeudi/Every thursday 10:00-12:00 

Niet tijdens de schoolvakanties/ Pas pendant les vacances/ Not during the schoolholidays

Moedergroep

De moedergroep is een  wekelijkse groep waar je kan samenkomen met andere mama’s, een moment om te ontspannen, om creatief bezig te zijn, een workshop te volgen, maar ook een moment om ervaringen te delen en om je Nederlands te oefenen… Bovendien wordt er opvang voorzien voor de kinderen.

Uitwisselen van ervaring en kennis rond een thema/ Echange des expériences et des idées autour un thème/ Exchanging experiences and ideas around a theme

Elke dinsdag / Chaque mardi / Every Tuesday
9:30 -11:30

Niet tijdens de schoolvakanties/ Pas pendant les vacances/ Not during the schoolholidays 

Kookgroep

Tijdens deze kooksessie wordt de nadruk gelegd op gezonde en gevarieerde voeding die betaalbaar is voor alle gezinnen. De gezinnen hebben inspraak over de keuze van het recept. Dit zijn vaak specialiteiten uit de wereldkeuken. Bovendien wordt er opvang voorzien voor de kinderen.  

Heerlijk, gezond, low budget en kindvriendelijk kokkerellen/ Des repas délicieux, sains, facils et pas chers/ Delicious, healthy, low budget and child friendly cooking

Elke 3e vrijdag van de maand/Chaque 3e vendredi du mois/ Every 3th  friday of the month 09:30- 13:30

Niet tijdens de schoolvakanties/ Pas pendant les vacances/ not during the schoolholidays

Enkel met inschrijving bij Fatima Benamar: fatima.benamar@wiegwijs.be 0487/212246

Speelhoek

Het inloopteam organiseert wekelijks een ontmoetingsplaats waar je samen met je kind kan spelen en mooie ervaringen kan delen. Je kind kan er spelen met leeftijdsgenootjes en wennen aan nieuwe situaties. Dat maakt de overgang naar de kleuterschool gemakkelijker. Als ouder zie je jouw kind bezig en kan je praten met andere ouders. Alle kinderen (0 tot 3 jaar) zijn welkom samen met hun ouder(s) of een andere vertrouwde persoon (oma, opa, vaste oppas, pleegouder).

Speel samen en ontdek/ Joue ensemble et découvre/ Play together and discover

Maandag/Lundi/Monday 9:30- 11:30

Niet tijdens de schoolvakanties/ Pas pendant les vacances/ not during the schoolholidays

Kanga en Roe

Activiteiten die de speelse interactie tussen ouder en kind (tot schoolgaande leeftijd) stimuleren/ Des activités qui stimulent l’intéraction ludique entre enfant (jusqu’à l’ âge scolaire) et parent/ Activities to stimulate the playful interaction between child (until school age) and parent

Elke 2de en 4de vrijdag van de maand/ Chaque 2e et 4e vendredi du mois/ Every 2nd and 4th Friday of the month 9:30-11:30

Niet tijdens de schoolvakanties/ Pas pendant les vacances/ Not during the schoolholidays

KlimOp!

Atelier voor kleuters samen met een ouder. Kom samen met je kleuter (2,5 – 6 jaar) bewegen en jullie creativiteit ontdekken! / Atelier pour les enfants en maternelle (2,5 – 6 ans) avec un parent. Venez bouger avec votre enfant et découvrir votre créativité! / Workshops for toddlers (2,5 – 6 years) together with a parent. Come and move with your child and discover your creativity!

Elke 2 en 4de woensdag van de maand/ Chaque 2re et 4e mercredi du mois/ Every 2st and 4th Wednesday of the month 14:00-15:30 Niet tijdens de schoolvakanties/ Pas pendant les vacances/ Not during the schoolholidays

Andere activiteiten

Kinderopvang

Tijdens de groepen worden de kindjes opgevangen in de kinderopvang door de vrijwilligsters. De kinderen ontwikkelen hun sociale, motorische en cognitieve vaardigheden. De kinderbegeleiders organiseren activiteiten tijdens de opvang zodat de kindjes hieraan kunnen deelnemen.  

Feestjes

Elk jaar wordt er een Nieuwjaarsfeestje voor de gezinnen georganiseerd met hapjes en drankjes. De gezinnen brengen zelf ook iets mee als ze dit wensen. Op het einde van het schooljaar wordt er ook een afsluitfeestje gehouden met een presentatie van alle leuke activiteiten die door zijn gegaan tijdens het jaar. Hier wordt er met alle gezinnen gefeest met een hapje en drankje. Dit zorgt voor een gezellig samenzijn. 

Gezinsuitstappen

Tijdens het jaar worden er uitstappen georganiseerd met de gezinnen. Dit gebeurt vooral tijdens de schoolvakanties zodat ook de schoolgaande kinderen tot 6 jaar hieraan kunnen deelnemen. De uitstappen zijn heel uiteenlopend: dit gaat van educatieve uitstappen naar meer ontspannende activiteiten. De bedoeling is om de leefwereld van de ouders en de kinderen te verruimen. Met laagdrempelige activiteiten waar ze van kunnen genieten en ontplooien op vlak van ouder-kindrelatie. 

Individuele ondersteuning

Soms vind je als ouder niet direct aansluiting bij een bepaalde dienst- of hulpverlening. Heb je een vertrouwensrelatie met een van onze medewerkers, dan kunnen zij je in deze omstandigheden individuele ondersteuning bieden. Zij zullen samen met jou kijken naar de redenen waarom je geen aansluiting vindt en naar mogelijke oplossingen met jou en/of met de betreffende dienst of organisatie zoeken.  

Netwerking

Inloopteam  Zîta heeft een samenwerkingsverband met het Huis van het Kind – Ket in Brussel. Het Inloopteam werkt samen met meerdere organisaties/instanties zowel op vlak van toeleiding, expertise als ondersteuning van de gezinnen. 

Locatie
Inloopteam Zita
Overvloedstraat 25
1210 Sint-Joost-ten-Node

Contact
Tel. 02 507 97 91
inloopteam.zita@wiegwijs.be