Ronse

Ronse

Inloopteam Ronse

Onze medewerksters luisteren naar je verhaal en zoeken samen met jou en je partner naar wat jouw gezin kan verder helpen. Onze locatie

Onthaal

In het onthaal kan je vrijblijvend terecht met al je zorgen en vragen over de opvoeding van jouw kinderen. We luisteren naar je verhaal en zoeken samen met jou naar een antwoord op je vragen.

Groepsgerichte activiteiten

Moedergroep 

Ben je mama van een kindje tussen 0 en 6 jaar en wil je graag ervaringen uitwisselen met andere mama’s, even tijd maken voor jezelf? Dan ben je welkom op de maandelijkse moedergroep. De thema’s die we bespreken dat bepalen jullie als mama zelf. Dit kan gaan over zwangerschap, een gezonde boterhamdoos, vrije tijd, emoties, …  

Voor de exacte data: neem een kijkje op onze facebookpagina.  

Babymassage 

Maandelijks ben je welkom met je babytje om te genieten van een massage. Freya (de massagetherapeute) leert jou de kneepjes van het vak waardoor het zowel voor mama/papa/oma/opa als baby genieten is. We maken ook tijd om iets te drinken en ervaringen uit te wisselen met andere ouders.  

Voor de exacte data: neem een kijkje op onze facebookpagina

Peuterwereld 

Wekelijks (behalve in de vakanties) ben je samen met je peuter (1-3 jaar) welkom voor een leuke ouder-kind activiteit. Samen met andere ouders ga je op ontdekking in de leefwereld van jullie peuter. We doen samen beweegactiviteiten, taalspelletjes, knutselen, vertellen verhalen, … Tijdens het afsluitende gezonde tussendoortje kan je met de andere ouders ervaringen uitwisselen.  

Voor de exacte data: neem een kijkje op onze facebookpagina

Andere activiteiten

Ruilwinkel 

Om de twee weken kan je in ons ruilwinkeltje terecht om kinderkleertjes die te klein zijn, om te ruilen. Tegelijkertijd kan je ook terecht op het onthaal met je vragen rond opvoeding, een luisterend oor, … Je kan hier terecht voor kleertjes van maatje 50 – 98 en zwangerschapskledij.  

Voor de exacte data: neem een kijkje op onze facebookpagina

Individuele ondersteuning

Soms vind je als ouder niet direct aansluiting bij bepaalde dienst- of hulpverlening. Heb je een vertrouwensrelatie met een van onze medewerkers, dan kunnen zij je in deze omstandigheden individuele ondersteuning bieden. Zij zullen samen met jou kijken naar de redenen waarom je geen aansluiting vindt en naar mogelijke oplossingen met jou en/of met de betreffende dienst of organisatie zoeken.  

Netwerking

  • stuurgroep Huis van het Kind Ronse
  • werkgroep kansarmoede (Stedelijke adviesraad voor welzijn)
  • raad van bestuur van De Vrolijk Kring, een vereniging waar armen het woord nemen
  • LOP

Locatie
Abeelstraat 35 bus 001
9600 Ronse

Contact
tel. 0474 74 42 45
inloopteam.ronse@wiegwijs.be