Gent

test search description

Inloopteam Gent

Het Inloopteam Gent biedt verschillende activiteiten aan aan de gezinnen met jonge kinderen uit de Brugse Poort/Malem, Rabot en Bloemekeswijk. Onze locatie

Onthaal

In het onthaal kan je vrijblijvend terecht met al je zorgen en vragen over de opvoeding van jouw kinderen. We luisteren naar je verhaal en zoeken samen met jou naar een antwoord op je vragen.

Je kan zonder afspraak terecht op: 

  • Woensdagvoormiddag van 9u tot 12u 
  • Donderdagnamiddag van 13u30 tot 16u 

Andere momenten zijn mogelijk maar dan enkel op afspraak  

Wegens Covid-19 pasten wij uit veiligheidsreden onze onthaalmomenten aan. Momenteel werken we enkel op afspraak op maandagnamiddag en donderdagvoormiddag.  

Groepsgerichte activiteiten

Mamadoe

Mamadoe is een 2-wekelijkse groep waar je kan samenkomen met andere mama’s, een moment om te ontspannen, om creatief bezig te zijn, een workshop te volgen, maar ook een moment om ervaringen te delen en om je Nederlands te oefenen… Kinderen (tot 3jaar) zijn ook welkom.

Om de 2 weken op donderdag van 9u 30 – 11u30 

Wegens Covid -19 is het op dit moment nog onduidelijk wanneer de bijeenkomsten met Mamadoe  kunnen hervat worden. 

Babymassage met ontmoeting

Babymassage creëert een warme band voor het leven en stimuleert de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van je kindje. Dit moment van rust en ontspanning kan bovendien helpen om een onrustige baby te kalmeren.  Babymassage vergt weinig materiaal of speciale kennis en is eenvoudig aan te leren. Tijdens de sessie babymassage leer je jouw kindje op een veilige en juiste manier masseren en beleef je samen een ontspannen moment. 

Achteraf krijg je de kans om ervaringen uit te wisselen met andere ouders en contacten op te bouwen. 

De sessies zijn gratis en wij zorgen voor al het nodige materiaal. 

We organiseren babymassage op 2 locaties: 

  • In de Brugse Poort, Bevrijdingslaan 88   9000 Gent 
  • In de Bloemekswijk, Fr. Ferrerlaan 275  9000 Gent

Wegens Covid -19 is het op dit moment nog onduidelijk wanneer de sessies babymassage hervat kunnen worden. 

Andere activiteiten

Mamuti

Elke week organiseren we spel – en ontmoetingsmomenten voor ouders, grootouders (of andere vertrouwenspersonen) met hun kinderen tussen 0 en 3 jaar. Mamuti kan helpen als voorbereiding op crèche of schoolervaring.  

Het is een gezellig moment waar je kindje nieuw speelgoed kan ontdekken, kan exploreren, een nieuwe omgeving kan leren kennen, maar ook andere kinderen kan ontmoeten. Als ouder kan je samen spelen met je kindje, andere ouders ontmoeten en ervaringen uitwisselen. 

We organiseren Mamuti op 2 locaties:  

  • Op dinsdag van 9u 30 tot 11u30 in de Brugse Poort, Bevrijdingslaan 88   9000 Gent 
  • Op woensdag in de Bloemekenswijk, Fr. Ferrerlaan 275 9000 Gent  

Wegens covid – 19 bieden we gezinnen de mogelijkheid aan om met het gezin deel te nemen aan een wandeling of een (buiten) speelmoment. Dit is steeds op afspraak. 

Uitstappen

Door het organiseren van verschillende (culturele) uitstappen laten we jonge gezinnen proeven van het lokale betaalbare vrijetijds aanbod en laten we hen kennismaken met lokale parken en speeltuinen, theater, musea, …  

Jaarlijks organiseren we ook een grote uitstap naar vb de zee of dierentuin om met samen met verschillende gezinnen een zeer leuke en ontspannen dag te beleven.  

Individuele ondersteuning

Soms vind je als ouder niet direct aansluiting bij bepaalde dienst- of hulpverlening. Heb je een vertrouwensrelatie met een van onze medewerkers, dan kunnen zij je in deze omstandigheden individuele ondersteuning bieden. Zij zullen samen met jou kijken naar de redenen waarom je geen aansluiting vindt en naar mogelijke oplossingen met jou en/of met de betreffende dienst of organisatie zoeken.  

Netwerking

Huis van het kind: Het inloopteam Gent – Bevrijdingslaan engageert zich samen met heel wat sociale organisaties die specifiek rond jonge kinderen werken in het brede Gentse samenwerkingsverband van huis van het kind. Binnen dit samenwerkingsverband zorgen wij dat ouders een plek krijgen waar ze hun verhaal kwijt kunnen. 

Dit vertaalt zich al concreet in de samenwerking binnen het huis van het kind bloemekenswijk.  

Het inloopteam engageert zich binnen de wijken Brugse Poort-MalenRabot en Bloemekenswijk waar we werkzaam zijn om samen met de andere organisaties van deze wijken na te denken hoe we de gezinnen kunnen ondersteunen. We engageren ons om ook de stem van onze gezinnen te laten horen door zaken te signaleren. We denken mee over hoe we de wijken waar we actief zijn mee vorm kunnen geven.  

Op deze manier proberen we er ook achter de schermen te zijn voor de ouders en kinderen.  

Projecten

De Brugse Poort gaat voor KOALA en wij doen mee! 

KOALA staat voor Kind- en Ouder Activiteiten voor Lokale Armoedebestrijding. KOALA investeert in bijkomende plaatsen kinderopvang voor baby’s en peuters die opgroeien in kansarmoede én een ondersteunend aanbod voor kansarme gezinnen. 

KOALA wil ouders en kinderen samenbrengen binnen een geïntegreerd aanbod van ontmoeting, themagerichte groepsactiviteiten, taalstimulering en kinderopvang.  

De focus ligt op gezinnen in maatschappelijke kwetsbare situaties, met als doelstelling op lokaal niveau een kwaliteitsvol, laagdrempelig, structureel aanbod creëren, zodat de maatschappelijke participatie van aanstaande gezinnen en gezinnen met kinderen tussen 0 en 3 jaar wordt verhoogd.  

Dit 10-jarig participatief project is een samenwerking tussen het Inloopteam, kinderdagverblijf het Kriebelhuis, De Palmboom, Villa Boempatat vzw, onthaalouders van I-mens en Huis van het Kind Gent.  

Meer informatie over dit project bij Sara en Uriëlle: 
Sara.Vansant@kindenprevenite.be 
Urielle.VanDenEerenbeemt@kindenpreventie.be 

Locatie
Bevrijdingslaan 88
9000 Gent

Contact
Tel. 09 217 02 96
Inloopteam.gent@kindenpreventie.be