Missie

test search description

Missie

Samen met onze vrijwilligers, medewerkers en partners willen we waarmaken waar we voor staan:  

Wiegwijs- Jouw partner in ouderschap’

Tijdens de eerste levensjaren van je kindje is Wiegwijs jouw partner. We gaan resoluut voor een kansrijke start voor ieder kind en dat doen we voor en door jou. We gaan zo ver als nodig, zodat jij in de best mogelijke omstandigheden je eerste stappen kan zetten in de bijzondere wereld van ouder zijn. Samen maken we onze missie tot realiteit.

In Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest organiseert Wiegwijs vzw 215 consultatiebureaus. Onze vrijwilligers zorgen voor een warm onthaal van de gezinnen en staan in voor het meten en het wegen van de kindjes. Kind en Gezin zorgt ervoor dat er steeds een arts en verpleegkundige aanwezig is. Zij volgen de ontwikkeling en gezondheid van de kinderen op en dienen de vaccinaties toe. 

Wiegwijs vzw biedt naast de consultatiebureaus een inloopteamwerking aan in Menen, Ronse, Gent, Brussel en Antwerpen. Een inloopteamwerking begeleidt kwetsbare gezinnen in hun ouderschap via een onthaalfunctie, groepswerkingen en individuele ondersteuning. Verder is er materiële ondersteuning zoals een ruilboetiek, pamperbank en uitleendienst. Daarnaast organiseren we spel en ontmoeting.